Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ενημέρωση γονέων... μέσω e-mail


Οι επιταγές της καθημερινότητας του σύγχρονου ανθρώπου συνδυαζόμενες με τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, αξιώνουν ολοένα και μεγαλύτερη διάθεση χρόνου από μέρους των κοινωνών. Η παραδοχή αυτή ώθησε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, Νάστου Μαρίνα και Σαμαρά Γεώργιο, στην απόφαση πιλοτικής εφαρμογής ενημέρωσης των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών, μέσω ηλεκτρονικών διαδικτυακών μηνυμάτων (e-mail).

Θα πρέπει να καταστεί σαφές πως η παρούσα προσπάθεια δεν αποσκοπεί στην αντικατάσταση ή υποβάθμιση της δια ζώσης επικοινωνίας γονέων και εκπαιδευτικών η οποία θεωρούμε πως είναι το βασικότερο πλαίσιο μίας ουσιαστικής συνεργασίας. Με το συγκεκριμένο εγχείρημα επιδιώκεται η ουσιαστική ενημέρωση των γονέων, όποτε οι ίδιοι το επιθυμήσουν, χωρίς τα στενά χρονικά περιθώρια ενός τηλεφωνήματος και με την πληρότητα που μια έγγραφη περιγραφική αξιολόγηση μπορεί να προσφέρει.
Για λόγους ασφαλείας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, οι γονείς οι οποίοι θα επιλέξουν να ενημερωθούν μέσω e-mail θα πρέπει κατά την αποστολή του μηνύματος προς το σχολείο να αναγράφουν και τον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας που ήδη έχουν δηλώσει στο σχολείο προκειμένω να γίνει η ταυτοποίησή τους.
Τα e-mail των γονέων θα πρέπει να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου     http://dimperdikaki.blogspot.gr/p/blog-page.html    (dimotikoperdikakiou@gmail.com) και αφού γίνει η διαλογή τους θα απαντώνται από τον αρμόδιο εκπαιδευτικό σε εύλογο χρονικό διάστημα.